Pariurile sportive ca o investitie

Salut,

Acest articol are scopul de a va induce o atitudine corecta fata de pariurile sportive. Parerea oamenilor este impartita atunci cand se face referire la pariurile sportive. Unii dintre ei (non-pariori) privesc pariurile ca pe un joc de noroc. Ei cred ca norocul reprezinta un factorul preponderent al pariurilor sportive si ca avantajul caselor de pariuri le face pe acestea castigatoare in toate cazurile. Ceilalti vad pariurile sportive ca pe o investitie.
Cred cu tarie ca pentru a fi un parior de succes trebuie sa vezi pariurile sportive ca pe o investitie si nicidecum ca pe un joc de noroc. Sa iti dau un exemplu: un jucator foarte bun de poker nu vade jocul de poker ca pe un joc de noroc, ci ca pe o investitie. La blackjack - la fel. Cel care poate numara cartile nu considera balckjack-ul ca pe un joc de noroc, ci ca pe o investitie. Si in pariuri trebuie sa gandim la fel. Iar scopul acestei investitii nu trebuie sa fie acela de a castiga fiecare eveniment pariat (este practic imposibil), ci acela de a maximiza profitul investitiei noastre. Atat timp cat veti reusi sa "scoateti" mai mult decat ati "bagat" trebuie sa priviti pariurile sportive ca pe o investitie, nu ca pe un joc de noroc.
Asa cum investitorii de succes de la bursa investesc in actiuni, le fel si pariorii de succes investesc in meciuri. Trasatura lor comuna este aceea ca sunt "mai destepti" decat piata si reusesc sa isi creeze un avantaj consistent. Pentru asta ei trebuie sa se documenteze maxim posibil despre actiunea/meciul in/pe care urmeaza sa investeasca/parieze.
La fel cum un investitor la bursa nu poate da cu zarul pentru a decide ce investitie sa faca, nici un parior profesionist nu poate sa parieze hazardat, ci pe baza tuturor informatiilor colectate si a analizei proprii.
Tratand pariurile sportive ca pe o investitie veti avea numai de castigat:
- va veti documenta mult mai bine cu privire la evenimentul sportive ce urmeaza sa-l pariati;
- veti lua decizii mai bune;
- veti face fata mai usor seriilor de infrangeri;
- nu va veti mai bucura in exces in cazul seriilor castigatoare (da...si in acest caz trebuie sa ne pastram echilibrul, petru a putea lua decizia optima);
- veti invata ca minizarea pierderilor si maximizarea profiturilor reprezinta o conditie esentiala pentru "afacerea" dumneavoastra.

Pana data viitoare,
BOL all,
Plus EV

Un comentariu:

SEO