Pariorii arbitri

Salut,

Nu am stiut cum sa-i numesc pe cei care fac parte din a doua categorie, asa ca am ales aceasta denumire. Sper sa nu fie una nefericita, activitatea lor numindu-se arbitraj.
Acestia isi asuma un grad minim de risc pentru a beneficia de diferentele de cote intre casele de pariuri. Cei mai experimentati incearca sa anticipeze miscarea cotelor oferite pe un anumit eveniment si sa profite in consecinta. Activitatea de arbitraj este benefica pietei pariurilor, deoarece reprezinta un mecanism de reglare al pietei. Arbitrul de pariuri trebuie sa aibe un portofoliu de case de pariuri pentru a profita de diferentele de cote dintre acestea. El trebuie sa aibe grija sa aiba conturile bine alimentate la fiecare casa, evitand astfel ratarea unor arbitraje extrem de eficiente.
Portofoliul de case de pariuri trebuie sa includa, in opinia mea, in mod obligatoriu cateva case:
- unul sau doua betting exchange-uri: Betfair este lider detasat, urmat de Betdaq.
- Pinnacle Sports, Bet365, 10bet, 12Bet, 5dimes pentru cotele excelente si limitele de pariere ridicate oferite
- o lunga serie de case care se adresaeaza jucatorilor recreationali dintre care enumar: Globet, Sportingbet, Bet-at-Home, Gamebookers, BetCilc, BetSafe etc. Lista nu este exhaustiva. Ea poate fi completata de dumneavoastra pe masura ce veti castiga experienta in arbitraj.
Trebuie sa va vorbesc si despre riscurile pe care le implica arbitrajul:
-Primul si cel ce ne afecteaza cel mai putin este riscul care vine din partea caselor din a treia categorie. Casele care se adresaeaza jucatorilor recreationali. Ele nu au o dinamica puternica a cotelor si astfel putem sa beneficiem de pe urma cotelor oferite de catre acestea. Ele nu sunt prea prietenoase cu arbitrii(pe buna dreptate, din punctul lor de vedere) si adesea limiteaza pariurile celor ce arbitreaza la sume ridicole ce pot ajunge chiar la 10 centi maxim pe pariu sau chiar le suspenda contul. In acest caz ele returneaza fodurile existente in conturile pariorilor, dar intrerup colaborarea pe viitor.
-Al doilea risc este acela al modificarii cotelor la una dintre casele de pariuri. De aceea trebuie sa ne calculam exact suma pe care urmeaza sa o pariem, sa verificam daca limita ne este acceptata la toate casele la care urmeaza sa pariem, sa verificam actualitatea cotei si sa incercam sa pariem la toate casele "de-odata"(la interval foarte scurt de timp). Ganditiva ca mai sunt si altii care arbitreaza, nu numai dumneavoastra si cotele se pot schimba foarte rapid.
-Al treilea si cel mai mare risc este acela al regulilor diferite la casele la care urmeaza sa pariem. Exemplul cel mai bun vi-l pot da din tenis. Sa presupunem ca urmeaza sa joace jucatorul A cu jucatorul B. Pariem frumos, ne facem arbitrajul, DAR... Exista si un dar. Poate la casa X meciul se considera castigat de catre un jucator daca partida a inceput, iar la casa Y daca se incheie primul set. Astfel daca jucatorul B castiga prin abandon in primul set, vom pierde pariul de la casa X si vom primi cota 1.00 la casa Y(suma pariata ne va fi restituita). Astfel pierdem miza de la casa X. Este de datoria fiecarui arbitru sa citeasca sisa cunoasca regulile fiecarei case in parte. Aceste reguli sunt publice si pot fi vazute in termenii si conditiile pe care le accptati la inscriere. In ajutorul pariorilor exista softuri care "stiu" regulile la fiecare casa monitorizata si le indica arbitrilor doar pariurile sigure cu aceleasi reguli. Cel mai bun soft de acest gen consider ca este RebelBetting.
Tradingul (anticiparea dinamicii) cotelor va reprezenta subiectul unui atricol viitor.
Am fost multa vreme si continui sa fiu alaturi de o echipa profesionista arbitru si trader pe piata pariurilor. Asa ca daca doriti mai multe articole sau informatii pe aceasta tema, nu ezitati sa ma contactati.

BOL all,
Plus EV

Un comentariu:

  1. Nu stiu din ce cauza te-ai oprit din publicarea articolelor referitoare la arbitraj.Chiar daca nu ai nici un comentariu, sunt convins ca multi au citit ce tu ai scris.Continua te rog , in masura timpului disponibil cu publicarea unor articole referitoare la arbitraj sau si mai bine spune-mi o metoda "private" in care putem lua legatura ptr. a te intreba cate ceva referitor la arbitraj.

    RăspundețiȘtergere

SEO