Casele de pariuri - strategie, mod de functionare, cote

Salut,

Dupa cum v-am promis, va voi oferi un articol despre strategia si politicile caselor de pariuri. Haideti sa va prezint pe larg strategia de maximizare a profiturilor caselor de de pariuri:
O casa de pariuri functioneaza in conformitate cu niste prevederi legale stabilite de legiuitorul tarii in care isi are sediul. Casa de pariuri are ca principal scop profitul de pe urma pariurilor efectuate de catre clientii sai. De aceea, fiecare casa de pariuri are strategii proprii pentru atragerea cat mai multor clienti.
Casele de pariuri online isi au sediul (in marea majoritate) in paradise fiscale (Insule Cayman, Costa Rica, Malta etc). Ele sunt in mare parte firme offshore. In acest fel casele de pariuri reusesc sa isi sporeasca profitul prin evitarea platii unor taxe si impozite extrem de mari in tarile europene. Chiar si o mare parte a caselor britanice prefera sa aibe sediul in Isle of Man sau Gibraltar din acelasi motiv. Regulile ce guverneaza casele de pariuri sunt cele ale tarii in care casele isi au sediul. Aceste reguli sunt publice si pot fi consultate de catre pariori inainte de a decide daca va fi sau nu clientul casei respective.
Pentru a-si atrage un numar cat mai mare de clienti (si de aici, de a avea sume cat mai mari pariate), casele de pariuri folosesc diferite strategii de marketing. Dintre acestea amintesc: publicitatea facuta pe diferite siteuri (cu trafic cat mai crescut, de preferinta), diferitele bonsuri si promotii facute noilor jucatori, dar uneori si jucatorilor deja existenti (vom discuta pe larg despre ele in posturile urmatoare), cote cat mai atractive pentru jucatori (ceea ce noi, ca pariori profesionisti cautam).
Casele de pariuri isi doresc un risc cat mai scazut. De aceea cauta sa atraga o actiune egala pe toate rezultatele posibile. In acest sens casele de pariuri schimba cotele in timp real in incercarea de a echilibra actiunea. Exemplu: Tenis - Jucatorul A vs Jucatorul B. Cotele initiale sunt 1.90 respectiv 1.90. Daca exista pariuri mai multe pe jucatorul A, cota sa va scadea la, sa zicem, 1.83, in timp ce cota jucatorului B va creste la 1.975. Astfel pariul pe jucatorul B va fi mai atractiv si va atrage mai multa actiune pentru a echilibra actiunea. In cazul ideal, casa de pariuri reuseste sa obtina actiune egala pe ambele rezultate posibile. In cazul real va obtine o actiune echilibrata cu un grad mic de risc. Acesta este acoperit de catre avantajul casei in fata jucatorului si de termenul lung reprezentat de multitudinea evenimentelor oferite. Cotele initiale oferite de casele de pariuri sunt, in general, cumparate de la firme specializate in cotarea evenimentelor sportive.
Casele de pariuri au diferite profile: unele doresc sa atraga jucatori profesionisti care pariaza sume foarte mari cu o acuratete ridicata a pronosticurilor, in timp ce altele cauta sa atraga jucatori recreationali care pariaza sume mici, dar in general pe evenimente sau combinatii de evenimente putin probabile. Cele din urma ofera cote mai mici jucatorilor din simplul fapt ca publicul lor tinta nu este foarte interesat de marimea castigului, ci de castigul in sine.
Acestea fiind spuse, sper ca aveti o imagine mai buna despre casele de pariuri (mai bine zis despre adversarul nostru).

BOL all,
Plus EV

3 comentarii:

  1. Mersi de articol, de folos. Practic oricum acum e mai bine de folosit pariuri sportive online decat de mers la o casa de bookmaker :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdan, daca mai spamezi blogul cu linkuri affiliate, voi fi nevoit sa iti cenzurez comentariile.
    Andrei

    RăspundețiȘtergere

SEO