B&M Bookies it's a NO-NO!

Salut,

In titlu fac referire la locuri vizitate, din pacate, zilnic de multi dintre romani. B&M Bookies (brick and mortar bookies=casele de pariuri locale, sau ma rog, offline) din Romania reprezinta pentru mine un loc al groazei. Si nu exagerez cand spun asta. Sa va zic de ce:
In primul rand din cauza statului roman care impoziteaza castigurile peste 600 lei cu 25%. Este cel putin hilar. Inteleg ca este necesara taxarea caselor de pariuri de catre stat, dar forma actuala impiedica si cel mai bun jucator sa fie castigator. Opinez ca o forma de taxare similara cu cea a cazinourilor (taxa de intrare) ar avantaja pariorii si nu ar prejudicia statul (ba, poate, dimpotriva). Cunosc strategiile de pariere repetata a unor evenimente pentru a avea castigul sub 600 lei, dar putem avea surpriza neplacuta a modificarii sau blocarii cotelor in timpul pariarii multiplelor bilete.
In al doilea rand exista acea taxa de administrare reprezentand 10 sau 15% din valoarea mizei care reduce si ea enorm profitul eventual al pariorului.
Si nu in ultimul rand cotele caselor locale sunt infecte. Si credeti-ma ca nu exagerez. Sa va dau un exemplu: presupunem un eveniment cu doua rezultate posibile intre jucatori egali de valoare. Cotele reale sunt de 2.00 pentru fiecare dintre rezultate. O casa care are ca public tinta pariorii profesionisti va oferi intre 1.93-1.98 pe fiecare dintre rezultate. O casa adresata pariorilor recreationali va oferi intre 1.85 (deja o hotie) si 1.91 pe fiecare dintre rezultate. Casa noastra de la coltul strazii ne va oferi 1.80-1.85 pentru fiecare dintre rezultate.
In aceste conditii (ignorand impozitul de 25%, dar calculand costul mediu de administrare de 12.5%) casa ne ofera o cota reala de 1.70 in medie. Pentru a fi break-even (nici nu castigam, nici nu pierdem) trebuie ca, pe termen lung, sa pronosticam corect putin peste 74% din evenimente. Pentru a face o comparatie va spun ca cei mai de succes pariori nici nu viseaza sa pronosticheze 74%, visele lor oprindu-se la undeva sub 70% (ceea ce le aduce un profit enorm la cote de 1.95).
Va rog sa va ganditi la toate cele prezentate mai sus inainte de a mai paria la o casa de pariuri din romania.

BOL all,
Plus EV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

SEO