Cine plateste comisionul caselor de pariuri?

Salut,

Astazi vreau sa va vorbesc despre cum se distribuie comisionul perceput de catre casele de pariuri intre pariori. In comunitatea pariorilor este larg raspandita opinia conform careia comisionul perceput de catre casele de pariuri este platit in integralitate de catre pierzatori. Nimic mai fals. Va voi explica in continuare cine, cum si cat plateste din comisionul casei de pariuri.

Intrebati in acest sens, cei mai multi dintre pariorii experimentati vor raspunde ca fiecare parior plateste 4.55%(considerand modelul cel mai intalnit de comision al caselor de pariuri cu cote 1.91 pe sanse egale de castig). Veti vedea in continuare ca aproape nimeni nu plateste fix 4.55% ci undeva sub sau peste acest procent.
Sa luam exemplul urmator: Doi pariori mizeaza pe rezultatele opuse ale unui eveniment sportiv cu doua rezultate posibile. Casa de pariuri ofera cota de 1.91 pe ambele semne. Fiecare dintre pariori mizeaza cate 110$ pentru a castiga 100$. Astfel pierzatorul va fi mai sarac cu 110$, iar castigatorului ii vor fi returnati 210$(110$ miza initiala si 100$ castigul). Vedem astfel ca in absenta serviciilor oferite de casa de pariuri, adica daca cei doi ar fi pariat intre ei, pierzatorul ar fi pierdut aceeasi suma de 110$, insa castigatorul ar fi avut 220$ in loc de 210$. Din acest fapt rezulta ca nu cel ce pierde este cel care plateste comisionul casei de pariuri, ci dimpotriva - cel ce castiga. Comparand cazurile extreme putem vedea ca cel care pierde 100% din pariurile efectuate va plati comision 0 casei de pariuri, in timp ce pariorul care va castiga toate pariurile efectuate va plati un comision de 9% casei de pariuri. Numai pariorul care prezice corect fix jumatate din meciuri plateste comision 4.55% casei de pariuri.
Ma veti intreba firesc: la ce imi trebuie sa stiu cine si cat plateste din comisionul caselor de pariuri? Consider foarte important sa stim exact ce comision platim casei de pariuri pentru ca numai astfel putem calcula cu exactitate necesarul minim de evenimente prezise corect pentru a putea fi castigatori.
Modelul 11 la 10(sau mai bine zis 110 la 100) prezentat mai sus este cel aplicat de majoritatea caselor de pariuri online. Exista si case care ofera pana la 105 sau chiar 103 la 100(case cu comision redus), dar si case cu pana la 120 la 100 (casele online foarte mici sau casele de pariuri locale - imposibil de batut in practica). In cazul in care pariam la o casa cu 110 la 100, trebuie sa prezicem corect 53% din evenimente pentru a fi break-even. In acest caz vom plati un comision de 4.82% in cazul in care folosim aceeasi miza pentru toate pariurile. Pariorii castigatori prezic corect peste 55% din evenimente. Ei platesc un comision de peste 5%.
Sper ca am reusit sa va fac sa intelegeti mai multe despre distributia intre pariori a comisionului caselor de pariuri. Pana data viitoare,

BOL all,
Plus EV

4 comentarii:

  1. nu prea ai dreptate aici cu acst comision . daca aleg un event cu 2 cote (tenis) 1.50 cu 3.00 cine plateste acest comision ? sau care este comisionul aici ? plus ca daca facem pariu intre noi. automat implicam DA sau NU (iese sau nu iese) si avem cota 2.00 . deci 2 cu2 rezulta 0% comison . dar la case avem 1.91 cu 1.91 . nu e clara treaba cu , comisionul. nu e comision . e margine. bonus hunter. .

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bonus Hunter
    M-am referit strict la o casa de pariuri. O anumita casa de pariuri nu va oferi niciodata cote de tipul 1.50-3.00 pentru ca nu ar avea niciun profit de pe urma cotarii meciului respectiv. Tu faci referire la sure betting care este cu totul altceva. Apropo, ai grija ca la tenis pot fi reguli de validare a meciului diferite la case diferite. Multa grija...
    Pariurile intre doua persoane nu este intermediat de nimeni si este firesc sa nu aibe comision. Dar nu este obligatoriu sa fie cotele 2 si 2, acestea se negociaza intre cele doua persoane.
    Cand am zis comision m-am gandit la juice sau vig, cum vrei sa-l numesti. Merge si margine:)
    In rest, spor la bonus hunting!

    BOL,
    Plus EV

    RăspundețiȘtergere
  3. da super tare. si bonus hunterul poate as fie profesionist. . mai citeam ca nu merita sa apri . merita cum sa nu . ex: ai un bilet combo de 10 evenimente si ajungi la ultimul. deja ai prins 9 si mai ai unl .eu zic ca daca aperi e fff bine iti asigur castigul din cele 9 meciuri .. e super bine decat sa risti sa pierzi pe ultima suta.. bafta hunter

    RăspundețiȘtergere
  4. @Hunter
    Am dovedit intr-un articol anterior cat de gresit este sa mizezi pe bilete combo(juice enorm). Daca totusi decizi sa o faci, te intreb din nou de ce ai pariat si pe acel al 10-lea meci daca esti multumit cu castigul primelor 9?
    BOL,
    Plus EV

    RăspundețiȘtergere

SEO