"Aparam" sau nu?

Salut,

In articolul de astazi imi propun sa discut despre asa-numita strategie a "aparatului". Termenul de aparat/aparare reprezinta parierea pe un alt rezultat al unui meci pe care deja am pariat fie inainte fie in timpul desfasurarii acestuia. Consider ca aceasta strategie este una pierzatoare si va voi explica pe larg in continuare de ce.

Apararea reprezinta de fapt vanzarea unei cote cumparate de la casa de pariuri in condintii dezavantajoase. Ca regula generala va spun ca cel care apara face acest lucru in urma a cel putin unei greseli anterioare. El fie nu a respectat bankroll managementul(voi vorbi despre aceasta notiune in articolul urmator), fie considera castigul potential unul satisfacator (prin aceasta nu face decat sa isi minimizeze castigurile), fie este multumit cu simplul fapt ca va castiga "ceva" (este incantat de numarul de evenimente castigate nu de profit).
Cei care sunt adeptii biletelor combinate, adesea apara ultimul meci de pe bilet. Ii intreb plin de amuzament: de ce ai mai pariat si acest ultim meci daca acum decizi sa il vinzi cu o pierdere importanta? Aparand un meci ei nu fac decat sa parieze pe toate rezultatele posibile ale unui eveniment sportiv, pierzand in acest fel comisionul (juice-ul) casei de pariuri.
Apararea live este foarte des intalnita la cei care pariaza pe internet. Exemplu: Dinamo-Steaua - pariorul a decis sa mizeze pe gazde (este doar un exemplu, nu sunt suporter al niciuneia dintre echipe). In minutul 54 Dinamo inscrie primul gol al partidei. In acest moment cotele se vor modifica radical, scazand pe Dinamo si crescand pe X si 2. Atunci jucatorul nostru decide sa mizeze acum si pe X sau chiar pe X2 pentru a-si crea un profit sigur. Nu neg ca este un profit sigur in acest caz, dar nu trebuie sa uitam ca pariorul nostru a profitat de o conjunctura extrem de favorabila: Dimano a inscris primul gol. Se putea foarte bine ca nicio echipa sa nu inscrie pana la final sau Steaua sa fie cea care deschidea scorul si castiga sau meciul se termina la egalitate. In aceste cazuri pariorul nostru ar fi pierdut intreaga suma mizata initial. In cazul in care Dinamo inscrie primul gol el va avea un beneficiu mult mai scazut fata de cota primita inaintea meciului. Astfel pariorul nostru nu face altceva decat sa isi refuze castigul, adica sa isi minimizeze profitul. De ce nu a mizat pe faptul ca Dinamo va inscrie primul gol?
Nu trebuie sa confundam apararea cu tranzactionarea cotelor. Luam acelasi exemplu de mai sus. Pariorul nostru alege sa mizeze pe Dinamo cu 3 zile inainte de disputarea meciului(va recomand sa pariati in ziua meciului cat mai tarziu cu putinta) suma X iar in urma pariurilor masive pe Dinamo el observa ca daca ar miza suma Y pe meci egal si suma Z pe victoria Stelei ar putea obtine un profit sigur(surebet). El va reusi sa obtina un profit in urma acestui eveniment, dar numai datorita sansei pe care a obtinut-o in urma modificarii cotelor. Pariind pe X si 2 el nu a facut altceva decat sa vanda un pariu castigator (cota initiala a fost mai mare decat cea obtinuta la influentele pietei). Cei care tranzactioneaza cote nu fac altceva decat sa anticipeze tendintele pariorilor si sa mizeze la un moment dat pe cota pe care ei anticipeaza ca va scadea. Ei nu analizeaza exhaustiv meciul, dar au nevoie de unele informatii in acest sens in momentul in care pariaza.
Sper ca am reusit sa va conving sa nu mai aparati de acum incolo meciurile pe care ati pariat si astfel sa nu va reduceti din EV.

BOL all,
Plus EV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

SEO