Middles, Polish Middles

Salut,

In articolul de astazi vreau sa discut despre cei doi termeni din titlu. Cei doi termeni reprezinta pariuri de tip AH(asian handicap) unde pariorul mizeaza pe ambele rezultate oferite cu scopul de a avea sansa de a castiga ambele pariuri(in cazul middles exista un interval de puncte unde ambele pariuri sunt castigatoare) sau de a castiga un anumit procent din suma pariurilor(in cazul polish middles; exista riscul de a pierde ambele pariuri intr-un anumit interval de puncte). Aceste pariuri se intalnesc adesea in sporturile americane, dar si in handbal, volei etc(sporturi cu un numar mare de puncte).
MIDDLES
Definitia cea mai buna o gasiti aici. Cazul prezentat se intalenste rar in parctica. De obicei, gasim valoare in middles, dar nu putem face surebet, ci vom pierde cca 5% din valoarea pariurilor, dar avem sansa castigarii amandurora. Exemplu: In baschet putem aplica o strategie extrem de profitabila: analizam numarul de puncte mediu al celor doua echipe combatante din primul sfert. Daca este mult mai mic decat 1/4 din spreadul de puncte oferit de casa de pariuri pentru final vom paria under inainte de meci cu intentia de a paria over dupa primul sfert. Astfel putem avea doua pariuri de genul under 188.5 si over 178.5. Desi vom pierde 5% in cazul in care se marcheaza 178 de pcte sau mai putin respectiv 189 de puncte sau mai mult, avem sansa de "a da double damage" in cazul in care nr de puncte va fi intre 179 si 188. Trebuie sa tinem cont de faptul ca majoritatea meciurilor se termina cu un scor apropiat de spreadul de puncte. Trebuie sa castigam in ambele parti o data din 21 pentru a fi break-even. Va asigur ca o veti face mai des daca ati analizat corect statsurile din primul sfert ale celor doua echipe.
Pentru a face o paralela cu pokerul, va pot spune ca pariurile de tip middles se aseamana cu turneele de poker. Acolo unde un jucator bun castiga un numar mic de evenimente(in the money cca 15%) dar suficient pentru a avea un profit considerabil.
POLISH MIDDLES
Definitia o gasiti aici. Nu va recomand acest tip de pariu. Il vad ca o incercare disperata si inconstienta de a obtine profit. Riscul este extrem de ridicat tinand cont de faptul ca majoritatea meciurilor se incheie aproape de spread. Putem asemana acest pariu cu pariurile pe cote mici. Huge variance.Un pariu piardut este extrem de dificil de recuperat. Numai dezavantaje.
Pentru a continua paralela cu pokerul, pot spune ca polish middles se aseamana cu hit and run sau mai grav cu furtul unui blind la heads up.
Am fost succint, dar sper ca v-ati insusit cei doi termeni prezentati. In caz ca aveti nelamuriri, va rog sa-mi adresati intrebari.

BOL all,
Plus EV

9 comentarii:

  1. Am uitat sa mentionez o regula generala. Pentru a vedea imediat daca aveti de a face cu middles sau polish midles trebuie sa scadeti din nr cu + pe cel cu -. Daca rezultatul este pozitiv avem middles, daca este negativ avem polish middles.

    BOL all,
    Plus EV

    RăspundețiȘtergere
  2. Supertare. M-am gandit si eu la posibiilitatea asta dar am renuntat pentru ca am banca prea mica si nu se simte un eventual castig. Oricum bafta in continuare si mai publica astfel de articole!

    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  3. dar daca de ex se dau mai multe puncte decat am pus in primul sfert, ce facem?

    RăspundețiȘtergere
  4. mai baga articole, maestre! si mai practice nu numai teorie.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua
    sunt foarte suuparat. am facut cont la bet-at-home dupa linkul de aici din dreapta sus.
    si verisoara mea a facut si acuma ne-am trezit amandoi cu conturile blocate.
    ce se poate face?
    Florin Petrescu

    RăspundețiȘtergere
  6. huooo n-ati mai scris nimic
    somati
    hotilor
    huooooo

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru a castiga la pariuri sportive fotbal va sfatuesc sa pariati la nr goluri marcate pe un meci, este mult mai usori de a castiga cu aceasta sistem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

SEO